Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Rijk gevulde paprika soep

Hallo allemaal!

Zoals jullie al wel in de gaten hebben hou ik er niet van om moeilijk te doen in de keuken en vind ik het leuk om recepten te ontwikkelen die zowel makkelijk & lekker zijn. De recepten die je op mijn blog vind zijn niet moeilijk om te maken, soms zit er wel eens iets tussen waarbij je wat langer in de keuken staat maar niet omdat het zo moeilijk is. Ik ben zelf een absolute sloddervos in de keuken en vind het heel erg leuk om van alles uit te proberen. Maar ik ben niet bepaald een keukenprincesje en probeer ook altijd om de meest simpele receptjes te maken. Ook al moet ik daar zelf eerst allerlei moeilijke toeren voor uit halen om tot een simpel eindresultaat te komen. Ik vind het dan ook super leuk om te zien dat er al een heel aantal mensen zijn die de recepten uitproberen, dat het in 1 keer lukt en dat jullie het ook nog net zo lekker vinden als mij!

paprikasoep1_MG_3708

Deze soep is hier een mooi voorbeeld van! Ik had nog allerlei groenten over in de koelkast en die moesten echt diezelfde dag nog opgemaakt worden dus dacht ik, ik ga dit gewoon combineren met elkaar en er een lekkere stevige soep van maken! Zie hier: het resultaat!

paprikasoep3_MG_3732
paprikasoep5_MG_3740

 

Rijk gevulde paprikasoep

Print
Serves: 2 liter
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 5 middelgrote aardappelen
  • 3-4 puntpaprika's (Ik gebruikte 2 rode, 1 gele en 1 oranje)
  • Rode paprika
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 500 gram gezeefde tomaten (of 5 verse tomaten)
  • 3-4 eetlepels ketjap

Instructions

1. Zet een grote pan op met water voor de aardappelen en breng het aan de kook.

2. Snijd de aardappelen in kleinere blokjes zodat ze sneller gaar worden. Snijd ze zo groot dat als je de soep straks eet je geen grote brokken aardappel op je lepel hebt liggen die je niet op kan eten zonder heel oncharmant gedrag te vertonen. ;)

3. Kook de aardappelen voor 5 tot 10 minuten en leg deze daarna op een bord en zet ze zolang aan de kant.

4. Snijd alle paprika's,courgette, prei en ui in grove stukken en bak deze op middelmatig vuur voor 5-10 minuten in een grote pan. Het liefst een pan van minimaal 2 liter inhoud zodat je hier straks de soep in kan maken.

5. Schep de groenten nu in een blender en voeg daarbij een halve liter water toe. (als je verse tomaten gebruikt doe je deze in stukken erbij). Mix het geheel totdat het zo glad mogelijk is en giet dit dan terug in de pan.

6. Vervolgens kun je de gezeefde tomaten erbij doen (als je geen verse gebruikt tenminste) 3-4 eetlepels ketjap en kun je het geheel op smaak maken met kruiden zoals paprikapoeder, kerrie & kurkuma. En wat zout en peper voor de liefhebbers.

7. Voeg de aardappels toe en roer deze net zolang totdat ze opgewarmd zijn in de soep en dat is hij klaar om geserveerd te worden!

Eetsmakelijk! 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *