Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Rijk gevulde tomatensoep

gevulde tomatensoep

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag weer een lekker recept om te maken nu het wat kouder word buiten en we allemaal snakken naar een lekkere kop soep ‘s avonds. Deze soep is in een halfuurtje gemaakt en is goed voor 2 liter heerlijke tomatensoep!

tomatensoep1_MG_3333
tomatensoep3_MG_3363
tomatensoep9_MG_3391
tomatensoep11_MG_3402

Rijk gevulde tomatensoep

Print
Serves: 2 liter
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredients

  • -----------------------------------------------------
  • Soep:
  • -----------------------------------------------------
  • 2 grote uien of drie kleintjes
  • 2 grote paprika's (mogen ook puntpaprika's zijn)
  • 5-6 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 60 gram spinazie
  • 4 eetlepels ketjap
  • halve liter water
  • -----------------------------------------------------
  • Vegan Spinazie room: (optioneel)
  • -----------------------------------------------------
  • 140 gram cashew noten
  • 25 gram spinazie
  • 200 ml water
  • -----------------------------------------------------
  • Je kunt de spinazie ook weglaten en dan heb je een basis "room".

Instructions

1. Snijd alle groente in grove stukken behalve de uien, prei en 1 paprika, die snijd je in fijnere stukken.

2. Bak de courgette, tomaten en 1 paprika totdat dit een beetje zacht is en voeg dan de spinazie toe. Laat dit een minuutje of 2 doorbakken en voeg dit dan toe aan de blender samen met een halve liter water.

3. Blend het geheel net zo grof als dat jij de soep wilt hebben en giet dit terug in de pan.

4. Bak vervolgens de andere paprika, prei en ui in een ander pannetje en voeg deze daarna toe aan de soep.

5. Maak op smaak met de ketjap en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

6. Voor de room maak je de blender even schoon en voeg je alle ingrediënten daarvoor toe, even blenden totdat het een romig geheel is en dan kun je dit in een apart bakje doen om er vervolgens net als "gewone" room wat doorheen te doen als je het serveert.

Nou, is dat makkelijk of is dat makkelijk?

Veel plezier en eetsmakelijk!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *