Rode bieten sapje

by Celine Theunissen
2,2K views

Hallo allemaal!

Ik heb begin deze week een juicer over kunnen kopen en heb lekkere sapjes gemaakt waarvan ik er vandaag eentje met jullie wilde delen. Ik ken veel mensen die niet veel om bieten geven en de smaak teveel op aarde vinden lijken. Ik vond het dan ook een uitdaging om een sapje te maken waarin de bietjes niet overheersen. Naar mijn idee heb ik dat aardig voor elkaar gekregen!

rode bieten sapje1_MG_6237
rode bieten sapje10_MG_6304
rode bieten sapje8_MG_6294
rode bieten sapje6_MG_6290

Rode bieten sapje

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 3 bieten
  • 3 appels
  • 2 wortels
  • 1 limoen
  • 2 cm gember

Instructions

Ik heb voor dit sapje biologische groenten en fruit gebruikt zodat ik bij de wortels, appels en bieten de schil kan laten zitten en daardoor extra vitaminen en mineralen binnenkrijg zonder dat daar zware chemische chemicaliën bij zitten. Ik heb alleen de gember en limoen geschild en de rest heb ik alleen onder de kraan afgewassen. 

1. Snijd de bieten in 4 stukken en doe deze als eerst in je juicer.

2. Haal het klokhuis van de appels met een appelboor eruit en doe deze heel (of gehalveerd als het niet in je juicer past) met schil en al in de juicer (mits je biologische appels hebt, anders eerst even schillen).

3. Kijk even of je wortel helemaal gaaf is en geen donkere plekken heeft, snijd dan een stuk van de bovenkant af en doe deze geheel of in kleine stukjes in je juicer.

4. Schil de limoen en de gember en doe deze als laatste in je juicer.

Even een keer goed doorroeren en voila! Je eigen heerlijke gezonde sapje

Meer lezen?

3 comments

Daniëlle 19 december 2014 - 23:00

Ik heb geen juicer, dus kan het niet maken. Maar oeoeh, dat ziet er lekker uit. Zo’n fijn kleurtje!

Reply
Healthbeautymind 22 december 2014 - 16:12

Aah dat is jammer! Dat had ik ook altijd, zoveel recepten maar ik had geen juicer. Ben erg blij dat ik er ook eentje heb nu : ) Thanks! Inderdaad een lekker kleurtje! :D

Reply
Jan 28 augustus 2017 - 12:18

Heerlijk sapje! Vanochtend mijn juicer binnen gekregen en deze als eerste gemaakt. Super lekker!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.