Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Seepje: 100% natuurlijk wasmiddel

seepje

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een heel leuk product wat ik graag met jullie wil delen. Hebben jullie al eens gehoord van het natuurlijke wasmiddel “Seepje”? Nee? Nou dat komt goed uit want daar ga ik jullie nu vanalles over vertellen!

seepje logo

Wat is Seepje? 

Seepje is een 100% natuurlijk wasmiddel dat lief is voor zowel jou als het milieu. Nu hoor ik je denken, dat 100% natuurlijk hebben we wel vaker gehoord dus wat is daar nu bijzonder aan? Nou dat zal ik je zeggen: dit wasmiddel is namelijk van maar 1 ingredient gemaakt en dat zijn de schillen van de “Sapindus Mukorossi” vrucht.

seepje5_MG_3939

Sapindus Mukorossi is een vrucht afkomstig van de Sapindus bomen die groeien in en rondom het Himalaya gebergte. Vanwege het gunstige klimaat in Nepal groeien er in dit gebied de grootste vruchten en die met de hoogste kwaliteit. Wanneer de schil van deze vrucht gedroogd is beschikt deze over bijzondere eigenschappen.

De schillen bevatten namelijk saponine, dat is een natuurlijke stof met reinigende en antibacteriële eigenschappen.Wanneer de schillen in aanraking komen met water scheiden ze een natuurlijke vorm van zeep af. De lokale bevolking in Nepal kent de natuurlijke schoonmaakkracht van de schillen al heel lang en gebruiken deze al jaren voor het wassen van kleding.

hartjesseepje

Fair trade & biologisch:

Seepje is fair trade en zorgt voor het behoud van de bomen in Nepal, omdat deze nu niet meer worden gekapt voor brandhout maar worden gebruikt voor het oogsten van de Seepje schillen. Ook krijgen de Nepalese werknemers een eerlijk loon en dit ligt zelfs 66% hoger dan het gemiddelde loon in Nepal. Er word ook niet bespoten dus de schillen zijn geheel biologisch. Geen nare bijwerkingen van synthetische middelen dus!

Header-Foto-2                                     Bron: Seepje

Verschillende varianten:

Je hebt 4 verschillende varianten van Seepje: Neutraal, Dennen, Orchidee en Lavendel. Datgene wat zorgt voor de lekkere geuren zoals Dennen en Lavendel zijn niets meer dan etherische oliën. 100% natuurlijk is in dit geval dus ook echt 100% natuurlijk!

seepje10_MG_3961

Hoe werkt het?

1. Stop 4 hele of 8 halve schillen in het katoenen waszakje wat erbij geleverd word.
2. Stop het waszakje samen met je was in de wastrommel.
3. Eventueel kun je 10 druppels etherische oliën in het wasverzachterbakje doen.
4. De schillen zijn 3 keer te gebruiken en daarna kunnen ze gewoon op de composthoop.

De wasnoten zijn geschikt voor alle soorten was en maken zelfs het gebruik van wasverzachter overbodig doordat ze de kledingvezels verruimt en het daardoor heerlijk zacht maakt.

Waar koop je het?

Je kan Seepje kopen bij verschillende winkels zoals Marqt, WAAR, D.I.O. drogist en de wereldwinkel. Je kunt ze ook op www.seepje.nl kopen in de webwinkel. Hier vind je de complete lijst waar het allemaal te koop is. De neutrale versie kost € 7,95 en de geurende versies kosten € 9,95 per stuk. Er zit 150 gram noten (goed voor 30 wasbeurten) en 2 katoenen waszakjes in 1 verpakking. Daarnaast zit er 10 ml etherische olie bij de geurende versies.

Neem een kijkje op de website van Seepje voor meer informatie: www.seepje.nl

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *