Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

TAG: Internet ABC

abc tag

Hallo allemaal!

Ik was vandaag aan het kijken op de leuke blog van Zolea.be toen ik deze ABC Internet tag tegenkwam. Ik vind het altijd leuk om te zien welke blogs favoriet zijn van mensen en op deze manier nieuwe bloggers ontdekken. Ik raakte geïnspireerd en dacht dat het eigenlijk wel leuk was om er zelf ook een te doen. Wie weet ontdekken jullie zo ook nog een aantal leuke blogs & internet sites die jullie nog niet kenden. Vandaar deze leuke tag met een blog of internetsite voor elke letter van het alfabet! Ready? Here we go!

A. Africanrawr Een lief vegan blog vriendinnetje van me wat in Zuid-Afrika woont en de lekkerste Raw-food recepten verzint! Amy is erg creatief en verzint echt heerlijke (raw) vegan gerechten! Ze is vooral heel erg creatief op haar Instagram account @africanrawr waar ze haar dagelijkse feestmaaltijden aan ons showt waar ik vaak heel erg veel honger van krijg! ;)

B. Bloglovin – Ik heb zoveel leuke blogs die ik graag volg dat het niet te doen is om ze allemaal elke dag te checken. De meeste van jullie kennen bloglovin waarschijnlijk al maar voor diegene die het nog niet kennen: Een site waarmee je al je favoriete blogs kan volgen zodat je al de nieuwe blogposts in 1 overzicht kunt zien, erg handig!

C. Als ik de C intyp in mijn browser komt culy.nl gelijk bovenaan te staan. Een leuke site over eten en alles wat daar mee te maken heeft. Hier vind je recepten voor allerlei liefhebbers met verschillende wensen en kom je de leukste nieuwtjes tegen die te maken hebben met eten. (Ook erg leuk omdat er een aantal recepten van mij op staan natuurlijk :D )D. Dafont.com Deze site heeft vrij weinig met groen, duurzaam of eten te maken maar is wel al heel veel jaren mijn favoriet. Op deze site kun je heel veel leuke lettertypes vinden die je kunt gebruiken voor je eigen blog of andere media uitingen.

E. Earth Matters en Ekoplaza Earth matters is een alternatieve nieuws site die artikelen over duurzaamheid, bewustzijn en groener leven promoot. Ik houd niet zo van de reguliere nieuws sites omdat die vaak vrij negatief zijn en ik me daar niet bij thuis voel. Deze site is een van mijn favoriete die ik graag af en toe een bezoekje breng. Eko plaza is dé winkel als je biologische producten wilt kopen. Hij heeft vrij veel vestigingen en een van de weinige ketens die zo verspreid zitten in heel Nederland. Als ik in Uden ben ga ik graag altijd eventjes snuffelen bij de ekoplaza.

F. Facebook, Focus on Foodies en Foody Facebook check ik regelmatig op een dag en dan voornamelijk voor mijn facebook pagina van Health Beauty mind. Focus on foodies is een leuke blog van Lianne die veel lekkere en gezond recepten post. Ze kan zelf heel slecht tegen suiker, tarwe en melk producten dus je vind er veel recepten die vrij zijn van deze 3 producten. En tot slot is Foody erg leuk omdat je er voor allerlei soorten recepten terecht kan van populaire food bloggers die de lekkerste gerechtjes maken.

G. De G staat natuurlijk voor de Groene Meisjes die voor mij een grote inspiratie waren om zelf een blog te beginnen. Ze hebben mijn passie voor eten opnieuw doen aanwakkeren waardoor ik besloten heb om de stoute schoenen aan te trekken en gewoon te doen wat ik heel leuk vond maar nooit het lef voor had om er ook echt iets mee te doen. Tadaa! ; ) Maarre lekkere vegan receptjes, vintage winkeltjes en leuke hotspots zijn een aantal onderwerpen die je tegen komt bij de twee gezellige groene meiden.

H. Tja.. de H is natuurlijk van Health Beauty Mind en van hotmail. Beide check ik natuurlijk dagelijks en start ik mijn dag mee door nieuwe berichtjes te checken op de site en emails te beantwoorden voordat ik aan mijn ontbijtje begin.

I. Ik ben Iris niet en Instagram zijn toch wel echt twee van mijn favoriete dingen op het internet! Iris heeft een super leuke blog over echt de meest uiteenlopende onderwerpen. Ze is gewoon een heel leuk persoon, is heerlijk zichzelf en heeft een hele leuke manier van schrijven. Een persoonlijke lifestyle blog met een groen tintje, zoals ze zelf zo mooi beschrijft. Instagram is iets waar ik wel echt vrij actief op ben en wat ik ook een van de leukste social media platforms vind. Elke dag post ik hier wel een foto van  mijn ontbijt, lunch of avondeten. Elke dinsdag laat ik zien wat er in mijn boodschappenkar zit en kan best wel een beetje met trots zeggen dat ik heel erg blij ben met mijn leuke en lieve (inmiddels meer dan 1300) volgers die over de hele wereld verspreid wonen.

J. Hmm.. voor de J wist ik niet echt zo gauw iets te vinden waar ik echt heel vaak kom. Maar de enige site die ik hierbij kan aanbevelen is die van Jaimie oliver. Het blijft gewoon een heerlijk eigenaardige kerel die letterlijk aan alles schijt heeft en lekker kookt op de manier dat hij leuk vind. En zijn eigen moestuin die hij heeft daar kan ik alleen maar over dromen. Ik hoop dat ik later net zo’n mooie en heerlijk veelzijdige moestuin heb als dat hij heeft.

K. Hmmm.. ook hier zit er niet echt een bij die ik dagelijks bezoek maar een van mijn favoriete fair-trade merken is toch wel Kinta die echt super mooie duurzame producten maken. Ik ben vooral gek op alle mooie gekleurde kommetjes en alles wat van hout is vind ik wel leuk van hun!

L. Hier hoef ik niet lang over na te denken! Namelijk de blog van Lisette Kreischer! Ze is natuurlijk de queen of vegan foods en sinds een tijdje heeft ze ook een eigen blog. Er staat nog niet heel veel op maar de foto’s zijn geweldig en ik vind haar blogposts een van de leukst geschreven verhalen die ik graag lees. Op de een of andere manier kan ik me helemaal meten aan haar onderwerpen en haalt ze letterlijk de woorden uit mijn mond. Echt een aanrader voor diegene die houden van lange & leuk geschreven blogposts met prachtig beeldmateriaal.

M. De M staat natuurlijk voor de Moderne Hippies! Tja als hippie in opleiding is dit natuurlijk een heel erg leuke blog om te lezen over alles wat de moderne hippie van tegenwoordig bezighoud. Dit kan reizen, food, events, bewustzijn en beauty zijn. Van alles wat dus! 

N. De N staat voor Naoki, een blog die gerund word door Sophie die met veel zorg en liefde over dierproefvrije, vegan & natuurlijke beauty blogt. Maar ook onderwerpen die te maken hebben met een gezonde en natuurlijke leefstijl komen aan bod. Ook heeft ze hele handige lijstjes die ze enorm goed bijhoud waar dierproefvrije bedrijven op staan en bedrijven die wel testen op dieren. Zo kun je zien welke merken veilig zijn en welke niet.

O. Geen Nederlandse blog maar de Engelstalige Oh She Glows blog die geschreven wordt door Angela. Ze deelt plantaardige recepten die vaak ook vrij zijn van soya, gluten en “processed foods”. Niks uit pakjes dus maar echt en vers eten. Vooral leuk om de mooie foto’s te bekijken!

P. Pinterest – Hier doe ik het minste mee van alle social media maar als ik er wel eens op zit vind ik het heerlijke om mooie foto’s te bekijken. Mijn moeder is zonder enige twijfel de opper pinterester en die stuurt mij vaak lekkere en leuke ideeën door die meestal over eten gaan!

Q. Tja.. Ik heb geen sites die met de Q beginnen! Hebben jullie nog blogs of leuke sites die met de q beginnen?

R. Rens kroes is iemand die ik vooral volg via Instagram maar die ook een hele leuke website heeft. Lekkere receptjes, leuke winacties en healthy hotspots.

S. Voor de s kies ik niet echt voor een blog of internet site die volg maar een die gaat over een product wat ik erg leuk vind! En dat is namelijk Seepje! Ik vind het echt super cool dat je met natuurlijke wasnoten je kleding kan wassen zonder dat je daarvoor nasty chemicaliën hoeft te gebruiken! Ik heb het al verschillende keren gebruikt en ben hier echt enorm fan van!

T. Ik denk dat je de blog van Teskuh misschien niet in mijn lijstje zou verwachten maar ik kan deze niet weglaten! Eigenlijk is het wat meer voor jonger publiek en de beauty merken die er langskomen zijn niet echt mijn ding, maar Teske zelf is gewoon een erg leuk persoon. Ik herken mijzelf erg in haar en vind het leuk om te zien dat er tussen de bekende beautybloggers ook een lekker gewoon en lief meisje tussen zit die soms stiekem een beetje verlegen en onzeker kan zijn. Dus het zijn meestal haar filmpjes op youtube die ik leuk vind om te kijken. Een typisch down to earth meisje wat gewoon leuk is om naar te luisteren!

U. Niks in mijn geschiedenis! Uhm.. geen idee dus! Jullie nog interessante sites?

V. De Veganchallenge ofcourse! Superleuk initiatief en helemaal tof dat ik het instagram account mag bijhouden voor ze. En dan moet ik natuurlijk ook even Vegadutchie vermelden die ook een plaatsje in deze lijst verdient! Ze deelt heerlijke plantaardige recepten en maakt echt supermooie foto’s!

W. Tja.. uhm.. watchfreemovies komt er in mijn zoekfunctie te staan als ik de w in typ. Ik keek altijd true blood en dat is de enige reden waarom hij in mijn geschiedenis staat! Helaas is de serie nu afgelopen dus zal ik er niet echt meer op zoeken.

X. Again, nothing! Er staat noppes in mijn browser!

Y. De Yellow Lemon Tree Blog! Yeschhh.. zeker een favoriet! Maar wel eentje die ik pas een paar weekjes ken! (Ik weet het, ik moet me schamen) Hartstikke mooie blog met heerlijke recepten en supermooie foto’s! Nu ik er weer op kijk krijg ik spontaan zin om te bakken!

Z. En we eindigen met de reden waarom ik deze leuke blogpost heb geschreven! De super leuke blog Zolea! Zoë is een leuke Belgische dame die schrijft over natuurlijke/groene beauty producten en cosmetica. Ze heeft echt het leukste en grootste DIY archief over beauty middeltjes en andere DIY dingetjes wat ik ken! Echt super leuk om in rond te neuzen!

Hebben jullie nog leuke aanvullingen die in dit rijtje horen? Ik ben benieuwd hoeveel blogs en sites jullie al kennen uit dit rijtje! 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

6 reacties

  1. Yes, ik volg je op Bloglovin!
    Wat een fijn artikel, heel erg leuk, die abc-tag!
    Ik vind het ook altijd fijn om geïnspireerd te worden door andere mensen, maar ook om zelf mijn favorietjes te delen.
    Dus ik vind dit ook erg leuk!
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *