Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Toekomstvisie

Hallo allemaal!

Vandaag nog even een informatieve en verhalende blog voordat ik weer wat leuke producten en recepten ga delen met jullie. Ik wilde vandaag nog een beetje inhaken op de vorige blogpost die ik hier schreef. En dat gaat namelijk over mijn toekomst. Zoals ik al vertelde ben ik de laatste tijd wat meer afwezig op de blog en dat komt omdat ik aan het uitzoeken ben hoe ik verder ga met de blog en mijn activiteiten. Ondanks dat ik weet dat dit is wat ik het liefst zou willen doen als baantje blijft het feit dat ik er nu nog niks tot weinig mee verdien. En mijn spaarcentjes beginnen zo langzamerhand op te raken.

En nu? Ja dat is dus precies de vraag waar ik de afgelopen weken mee in mijn hoofd zit. Want terug naar een baantje als grafisch vormgever, of werken bij de thuiszorg als poetshulp (vorige baantjes) is het laatste waar ik nu op zit te wachten. Maar er zullen toch centjes in de la moeten komen.

wandeling_schin op geul2_MG_3793

Ik heb een aantal dingetjes lopen die mij op langere termijn wat inkomen kunnen brengen zoals:

– Stock fotografie
– Betaalde illustraties
– E-book in de maak
– Documentaire en food fotografie

Maar dat zijn allemaal dingen die moeten groeien. En aangezien ik zelf wel de tijd heb maar mijn portemonnee niet moet ik toch met een oplossing komen. En dat vind ik erg moeilijk. Want tenzij ik ervoor kan zorgen dat ik nu per direct geld verdien met mijn eigen bedrijfje zal ik toch moeten zoeken voor een “normaal” baantje in de buurt. En dat is super moeilijk. Want ik kan niet doen alsof ik een baantje leuk vind, alleen voor het geld. En dat is een ingewikkeld vooruitzicht. Het liefst zou ik een baantje willen waar ik nog steeds mensen kan helpen, iets terug kan doen voor de maatschappij maar wel in het kader van bewustzijn, natuurvoeding en duurzaamheid. Maar ja, met een diploma voor fotografie en grafisch vormgeven zitten ze in een winkel al bijna standaard niet op je te wachten.

Het liefst ga ik 3 dagen in de week werken zodat ik de overige dagen vrij heb om voor de blog en mijn eigen bedrijfje te werken. Dus dat is natuurlijk stiekem nog wel een eisenpakket. En dan word het moeilijk om te kijken welke eisen je moet laten vallen.

Zijn er hier mensen die een leuk en “anders” betaald baantje hebben? Of misschien leuke tips en ideeën hebben? Ik woon in Grave (NB) en zoek dus het liefst iets wat in de buurt ligt. Misschien dat jij wel een leuk eigen bedrijfje hebt waarbij je nog wat hulp kan gebruiken?

Ik ben ook benieuwd om te horen of er hier mensen zijn die al een baantje hebben in de categorie duurzaam/groen/voeding/natuur? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

6 reacties

 1. Ik werk van thuis uit met natuurproducten. In team werken zodat iedereen en niet een baas het grote geld verdient. Je kan hier zelf je dagen invullen. Is dit wat voor jou,dan hoor ik het wel zodat we het wat beter kunnen schetsen.

 2. Is er niet een vrije school in de buurt waar je als klasse assistent zou kunnen werken bijvoorbeeld?
  daar zijn ze ook vaak erg gericht op duurzaamheid en plantaardig eten, maar tevens ook erg creatief gericht.

  Mogelijk dat je er zelfs nog iets uit kan slepen in de trant van cursus voor koters ;)
  Met een praatje hier en daar kom je vaak al een heel eind, of via de uitwisseling in natura groep op fb een bericht plaatsen voor een bijbaantje!

  Super veel suc6 en mocht ik iets tegen komen, dan zal ik aan je denken :)

 3. Hai! Ik vind het zo herkenbaar om te lezen. Ik zit in precies dezelfde situatie. Eigenlijk heb ik heel goed voor ogen wat ik wil (de wereld bekend maken met plantaardig leven) maar goed… Actief om je heen kijken en met mensen praten over je wensen levert misschien wel wat op. Heel veel succes in ieder geval.

  PS: wat heb je een ontzettend mooi blog + instagram account. Ik volg je trouw :)

 4. Ik snap wat je bedoelt, ik wil ook graag mijn eigen bedrijf en me bezig houden met zaken die er naar mijn mening écht toe doen, maar dat gaat helaas niet zo snel. Ik heb een baan die ik leuk vind, dus met geld verdienen zit het goed, alleen dit zou ik zeer zeker niet tot aan mijn pensioen willen doen (zelfs niet tot aan mijn dertigste). Soms ben ik bang dat ik de stap nooit zal durven wagen of dat door alle dagelijkse drukte de tijd harder vliegt dan ik wil toegeven, maar van de andere kant motiveert het me ook om mijn dromen NU na te jagen, juist doordat tijd zo kostbaar is.

  Is een baan bij de WAAR winkel niks voor je? Ze zitten in Nijmegen en dat is volgens mij niet zo ver van Grave. Ik denk niet dat je daar een speciaal diploma voor nodig hebt en je bent met iets duurzaams bezig terwijl je in je vrije tijd je dromen najaagt

 5. Ik heb ook een paar maanden in de thuiszorg gewerkt. Dat is sowieso het meest gewaardeerde bijbaantje dat ik heb gehad… Gewoon een paar uurtjes theeleuten met oude – en helaas vaak eenzame – ouderen en af en toe wat schoonmaken. Wat waren ze blij als ik weer kwam :)

  Qua ideeën voor een bijbaan.. helaas verdienen alle ‘groene’ en ‘sociale’ dingen vaak niet zo veel. Persoonlijk lijkt het me wel leuk om iets met kinderen te doen, maar wellicht dat je daar diploma’s voor nodig heb. En horeca is hard werken (wel lekker bezig), maar natuurlijk – mits je een leuk cafeetje vind – wel erg gezellig!

  1. Haa lisa! Yep dat klopt! Ik vond het ook echt heel erg fijn om de ouderen zo te kunnen helpen :)
   Alleen was het bij mij 95% kei hard poetsen en 5% theeleuten dus de verhouding was iets anders. Maar desalniettemin was het heel dankbaar werk.

   Klopt, er is wel genoeg werk maar het is bijna allemaal vrijwilligerswerk helaas. Leuk om te doen maar dan moet je wel iets ernaast hebben wat wel geld oplevert inderdaad. :)

   Met kinderen werken lijkt me ook heel erg leuk! Maar ik denk dat ze daar wel iets van een diploma voor willen zien. Maar is wel een leuk idee, ik ga eens kijken wat ik daarover kan vinden, dankjewel! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *