Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Vegan bloemkool tabouleh met granaatappel

Hallo allemaal!

Dat is weer even geleden he? Ik heb er stiekem meer moeite mee om te beginnen dan dat ik dacht. 3x verhuist in een jaar tijd en eigenlijk voelt mijn nieuwe plekje in Nijmegen nog steeds niet helemaal als echt mijn thuis. Raar maar waar. Maar goed, we gaan er het beste van maken en ik had me zo voorgenomen om weer leuke dingen te gaan doen voor mezelf. Vandaar dat ik nu voor het eerst in mijn leven (Ja ik ben een klein watje wat niet zoveel durft) in mijn eentje in de bagels & beans zit en deze blogpost schrijf. Wat is dit lekker om hier te werken zeg!

12698405_10153283968131283_2533843834530846482_o-1170x1758

Nou waar het deze blogpost om gaat: Kennen jullie deze leuke chick van Lisa goes vegan al?
Als jullie mijn blog vanaf het begin volgen dan herinneren jullie je zeker wel een van mijn leukste tripjes naar Amsterdam 2 jaar geleden. Als je de blogpost wilt lezen kun je dat hier doen.

Toen begonnen Lisa en ik allebei net met onze blog en leerden we elkaar kennen via Instagram. Lisa is echt een heel leuk en energiek persoon, zo iemand waar je meteen blij van word van alle energie die ze uitstraalt. Ze nam me mee naar allerlei leuke plekjes in Amsterdam en stelde me zo voor aan de vegan wereld in Amsterdam. Inmiddels is Lisa een heuse blogger die zelfs binnenkort haar eigen boek uitbrengt, hoe leuk is dat!! Super mooi om iemand zo te zien groeien en ze heeft het meer dan verdient!

lisa_ygl6628

Vandaag wilde ik Lisa even in het zonnetje zetten en een van haar recepten met jullie delen. En dat is wel de vegan bloemkool tabouleh met granaatappel. Ja jongens, ik beken, ik heb hem nóg niet gemaakt maar dat ga ik wel doen. Als ik ergens fan van ben dan is het de combinatie van hartig eten met granaatappel.

De foto’s van dit recept zijn gemaakt door Yon Gloudemans en de mooie foto van Lisa met haar feesttaartje is gemaakt door Puur by Dyana. Als fotograaf wil ik natuurlijk wel even het mooie werk van mijn collega’s credit geven!

Nou dan nu het recept!

lisa_ygl6617

Vegan bloemkool tabouleh met granaatappel

Print
Serves: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

Ingredients

 • 1 bloemkool
 • 4 lente-uitjes
 • 1 komkommer
 • 1 (gele) paprika
 • 6 zongedroogde tomaten
 • 3 cherrytomaten
 • 1 citroen
 • 2 el olijfolie
 • 1 granaatappel/1 bakje granaatappelpitjes
 • 50 gram geroosterde amandelsplinters
 • 2 handen verse munt
 • 2 handen verse koriander (of peterselie)
 • peper en zout

Instructions

 1. Was de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maal de roosjes in je keukenmachine of blender fijn totdat je een tabouleh-substantie hebt.
 2. Rauw? -> Doe de tabouleh in een kom met 2 el olijfolie en meng goed. Gebakken? -> Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie en fruit de tabouleh voor een paar minuten aan met een gekneusd teentje knoflook.
 3. Snijd (of knip!) de bosuitjes, paprika, zongedroogde tomaten, komkommer, verse munt en koriander fijn (houd iets achter voor de garnering) en voeg alles toe aan de (rauwe) tabouleh. Meng alles goed door elkaar!
 4. Was de citroen en rasp de hele citroen boven de tabouleh. Snijd de citroen doormidden en pers het citroensap over de tabouleh uit. Voeg de granaatappelpitjes toe en breng op smaak met peper en zout en nog een extra hand verse kruiden.

Notes

Serveer de salade in een mooie kom en geniet ervan! Kan ook perfect voor lunch naar school/werk of het park! Voeg wat falafel, asperges, tempeh, spinazie of geraspte courgette toe. Je kan variëren tot je een ons weegt!

Nou, klinkt dat lekker of niet? Wie van jullie gaat dit recept maken? Laat het mij en Lisa weten, vinden we leuk! Kijk eens op de leuke blog van Lisa en check ook haar instagram voor leuke vegan food inspo! <3 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *