Vegan curry

by Healthbeautymind
1201 views

vegancurry
Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een heeel erg lekker recept voor jullie! Ik had vorige week een potje kant en klare biologische curry van het merk Yakso gekocht en vond dat zo lekker dat ik dacht: Dat kan ik ook zelf! Zo gezegd zo gedaan!_MG_9923

_MG_9914

_MG_9936

Vegan curry

Print
Serves: 2 personen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snufje zout & peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve ananas
  • 2 eetlepels ketjap (liefst biologisch en zonder tarwe)
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 paprika
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram boontjes
  • 100 gram erwtjes
  • verse koriander
  • cashewnoten (optioneel)

Instructions

De zilvervliesrijst heeft het langste nodig om te koken dus die wil je als eerst klaar maken. Kijk op de verpakking hoe lang de rijst gekookt moet worden, meestal is dit zo'n 30 minuten + 10 minuten rusttijd. Als de rijst halverwege is kun je de groenten koken en zo zijn alle 3 de onderdelen tegelijkertijd klaar. Als je het water van de groenten opzet kun je tevens beginnen aan je currysaus. Ik heb gekozen voor biologische diepvries groenten die maar 5 minuten hoeft te koken, kijk eventjes op de verpakking hoe lang de door jou gekozen groenten moeten koken.

Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes en fruit deze in een pannetje op laag vuur. Voeg de ketjap toe en laat eventjes sudderen. In de tussentijd kun je de helft van de ananas in kleine stukjes snijden. Als je het lekker vind om grote stukken te hebben in je currysaus dan snijd je ze wat grover. Voeg de ananas samen met de kokossuiker toe en laat dit een tijdje bakken terwijl je regelmatig roert. Snijd de paprika in kleine stukken en voeg dit samen met de kurkuma en kerriepoeder toe in de pan. Laat het geheel zo'n 5 minuten op laag vuur sudderen en giet daarna de kokosolie erbij.

Voeg vervolgens een snufje peper en zout toe en laat het sausje ongeveer 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Vlak voor het opdienen schep je 3 eetlepels rozijnen door het sausje heen en laat ze opwarmen in de saus.

Dan rest er nog een ding: opscheppen en opeten! Tip: Als je opgeschept hebt is het lekker om wat verse gesneden koriander over je saus te doen. Voor de smaak maar ook voor de kleur is dit een aanrader! Vervolgens kun je nog wat cashewnoten door de rijst heen doen en dan is het gerecht helemaal af.

Meer lezen?

1 comment

Y. van Loon 1 juli 2014 - 05:38

Ik heb het mogen proeven, het is goddelijk!!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.