Vegan dame blanche

by Celine Theunissen
2,K views
bananen chocolade ijs9_MG_5269

Hallo allemaal!

Ik heb een super lekker raw & vegan versie gemaakt van het welbekende toetje “dame blanche”. De standaard versie is natuurlijk alles behalve vegan dus ik dacht dat het wel leuk zou zijn om hier een gezonde versie van te maken.

bananen chocolade ijs12_MG_5280
bananen chocolade ijs1_MG_5173
bananen chocolade ijs3_MG_5205
bananen chocolade ijs14_MG_5238

Vegan dame blanche

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • (Voor 1 liter ijs)
  • -------------------------------------------------
  • 5-6 bevroren bananen
  • 2 theelepels raw cacao poeder
  • 7 dadels (of 5 grote zoals medjool dadels)
  • 100 ml water
  • -------------------------------------------------
  • (Optioneel)
  • -------------------------------------------------
  • Moerbeien of cacao poeder voor de topping

Instructions

De bananen kun je het beste 24 uur van te voren invriezen want het duurt heel lang totdat ze echt helemaal goed tot binnen toe bevroren zijn. Schil de bananen en snijd ze in stukjes en doe ze dan in een bakje de vriezer in. 1. Doe beetje bij beetje steeds een paar bevroren bananen tegelijkertijd in de blender zodat je blender niet oververhit raakt. Doe er desnoods een heel klein beetje water bij om je blender wat te helpen. 2. Als je de bananen tot ijs gemixt hebt doe je deze terug in een bak en zet je deze in de tussentijd terug in de vriezer. Zo kan het wat harder worden en gaat het ook niet smelten. 3. Voor de saus ontpit je de dadels en doe je deze samen met het water en cacao poeder in de blender. Als je vrij droge dadels hebt kun je deze het beste even een kwartiertje in water weken voordat je ze gebruikt. Mix het geheel net zo lang tot er zo min mogelijk stukjes overblijven. 4. Na een kwartiertje haal je het ijs uit de vriezer en schep je een laagje in een glas of glazen pot. vervolgens een laagje saus en dan weer een laagje ijs. Op deze manier bouw je je dame blanche op en versier je hem met wat jij lekker vind. Ik gebruikte moerbeien omdat die lekker knapperig zijn voor erbij. En dan heb je een zelfgemaakt raw vegan & verantwoord ijsje!  Enjoy!

Meer lezen?

4 comments

Maura - YLT 19 november 2014 - 08:03

Woeeeh! Dit is bijna het eerste dat ik zie toen ik wakker werd, wow. Lijkt me echt ZO lekker. Vooral die saus zeg, jeetje. Ik ga het recept eens maken.

Reply
Healthbeautymind 19 november 2014 - 09:40

Ghehe dan ben je waarschijnlijk heel goed wakker geworden! ;) Leuk om te horen! Hij is echt heel erg lekker al zeg ik het zelf, en zo heerlijk simpel om te maken. :D

Reply
Demi 22 oktober 2014 - 18:46

Wat ziet dat er lekker uit

liefs

Reply
Healthbeautymind 23 oktober 2014 - 08:58

Thanks! : )

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.