Hallo allemaal!
Vandaag heb ik een heerlijk simpel recept voor een gezonde avondmaaltijd! Vegan tofu roerbak met verse ingrediënten, laag in vetgehalte en overheerlijk!
Vegan tofu roerbak recept
PrintIngredients
- 250 gram biologische tofu (Ik heb 1 pakje biologische Alpro soya tofu gebruikt)
- 20 gram koriander (Of een handjevol)
- 1 kleine prei
- 3 of 4 eetlepels biologische tarwe-vrije (bij voorkeur) soya saus
- Snufje Himalaya zout
- Paprikapoeder
- 1 rode ui
- Stukje verse gember
- Aardappelen, rijst of frietjes (Ik heb 500 gram biologische oven frietjes gebruikt voor 2 personen)
Instructions
Begin met het uitknijpen van de tofu zodat het overtollige water eruit komt. Snijd de tofu in kleine blokjes en snijd de prei en rode ui in smalle reepjes. Doe dit allemaal tegelijk in een pan met een anti-aanbaklaag, ik heb geen olie gebruikt voor dit recept maar als je wel olie wilt gebruiken kun je het beste kokosolie gebruiken om in te bakken. Ik heb elke keer een heel klein beetje water toegevoegd zodat het niet kan verbranden.
Bak het geheel 3-4 minuten en voeg daarna soya-saus, himalaya zee zout, stukje gember (zie foto hierboven voor de grootte van de gember) en paprika poeder toe. Laat het nog zo'n 4 minuten doorbakken terwijl je het geheel goed blijft doorroeren. Voeg de koriander toe, schep het nog een paar keer om en serveer het samen met frietjes, rijst of aardappelen.
Eetsmakelijk!
3 reacties
Thanks voor de inspiratie. Ga je recept vanavond uitproberen!
Woowoowoooo!!! Dat wil ik wel eens proeven!!!
Ghehe daar kan ik voor zorgen! :)