Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Hallo allemaal!

Waarom is het nu zo belangrijk om genoeg water te drinken en waarom heeft iedereen het hier altijd over?
Het hydrateren van je lichaam is erg belangrijk om je lichaam vrij te maken van chemicaliën/afvalstoffen, het energie niveau op pijl houden, een sterk immuun systeem en ook om onze huid gezond en gevoed te houden. Voor veel mensen is het moeilijk om aan 2 liter water per dag te komen omdat je er vaak simpelweg niet aan denkt. Door er een routine van te maken is het makkelijker te onthouden en word het standaard dat je op bepaalde momenten van de dag een glas water drinkt. Wat ik ook voor een druk schema heb op een dag, ik zorg er altijd voor dat ik op 2 vaste momenten van de dag water drink zodat het minder moeilijk is om de rest van de dag op te vullen met heel veel glazen water.

Waar begin ik de dag mee?

Het eerste wat ik doe ‘s ochtends als ik wakker word is een halve liter water drinken en ik drink ‘s avonds voordat ik ga slapen nog een keer een halve liter water. Zo blijft er nog een liter over voor de rest van de dag en dat is zo gedaan. Als je ervoor zorgt dat je standaard bij elke maaltijd die je consumeert nog een glas water erbij pakt zit je al zo aan je 2 liter. En dat nog zonder extra water tussendoor te drinken. Op die manier word het een gewoonte en is het makkelijker om je eraan te houden. Dan heb je natuurlijk ook nog de smaak van water die veel mensen gewoon saai vinden en daarom niet graag water drinken. Daar kan je op een natuurlijk manier wat aan doen zodat het lekkerder smaakt, er leuk uit ziet en het ook nog gezonder maakt!

Maak het jezelf gemakkelijk

Een van de dingen die ik lekker vind om mijn water smaakvoller te maken is door het toevoegen van vers fruit of verse kruiden. Zo kun je allerlei lekkere combinaties maken zodat het minder verplicht voelt om het water te drinken! Een van mijn favorieten is water waarin schijfjes citroen en verse pepermunt zijn toegevoegd. Door de zure smaak van de citroen en het pepermuntblad krijg je een heerlijk verfrissende combinatie die lekker is om ‘s ochtends bij het ontbijt te drinken maar ook bij de lunch om weer even een frisse oppepper te krijgen! (Het beste is om dit ‘s avonds in de koelkast te zetten zodat het in kan trekken en dan kun je het de volgende dag drinken)

En wat in de winter?

Met name in de winter zit je vaak niet te wachten op koude dranken en drink je liever iets warms. Daar hebben we natuurlijk thee voor uitgevonden en dan met name kruiden thee zodat er geen cafeïne geconsumeerd hoeft te worden. Ook is het erg lekker om bijvoorbeeld verse sinaasappels te persen en daar een bodempje van in te schenken in je theeglas en de rest bijvullen met heet water. Daarnaast is het ook altijd lekker om een vers stuk gember in je thee te doen en nog gezond ook! Lekker een beetje een pittig smaakje waar je het zeker weten heerlijk warm van krijgt! En dat is natuurlijk niet verkeerd in de winter!

Meer posts over vegan recepten, bewustzijns ontwikkeling en spiritualiteit lezen? Volg hier mijn instagram pagina.
Heb je vragen? Stuur mij een email via deze link.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *