Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Welkom!

Welkom!

Daar gaan we dan, vandaag de allereerste post op deze blog van Health Beauty Mind! De allereerste post is een hele lange die uitlegt waarom ik deze blog ben begonnen en om jullie inzicht te geven over mijn leven. Ik zal me even voorstellen aan jullie:

Wie ben ik?

Mijn naam is Celine Theunissen, 23 jaar en ben net afgestudeerd als fotograaf. Daarnaast heb ik ook een diploma voor DTP (Desktop Publishing) en heb daarnaast een grote passie voor natuur, gezondheid, sport & creatieve kunsten. Ik worstel sinds een jaar of 7 met mijn gezondheid en had altijd heel veel kleine vage klachten waar de dokter niks mee kon. Maar mijn grootste boosdoener zijn mijn darmen die wel altijd van streek leken te zijn.

Dokters bezoekjes leverden niet veel op behalve dingen die ik allang wist. De waarde voor allergieën lag bij mij 10x hoger dan bij een gemiddeld persoon en was voor een enorme hoeveelheid dingen allergisch. Van honden, katten, huistofmijt tot hooikoorts en meer. 1 ding waar ik echter van hoopte dat er uit de test zou komen werd niet genoemd als allergie: gluten. Ik had zelf de nodige dingen opgezocht op internet en had het idee dat al mijn klachten daar wel eens vanaf zouden kunnen komen. Omdat de dokter niet met ideeën kwam stelde ik zelf voor om een maand lang glutenvrij te eten en kijken of dat mij zou helpen. Zo gezegd zo gedaan, zou je denken!

Uit mijn comfortzone

Ik ging die week erop met mijn moeder boodschappen doen en moest alle ingrediënten achterop de verpakkingen lezen. Toen kwam ik erachter dat bijna in alle producten wel iets van gluten verwerkt zit. Van sauzen, soepen, pasta’s, brood koekjes en nog veel meer! Ik werd een beetje wanhopig want wat moest ik dan eten als ik geen brood of pasta kon eten? Gelukkig had de supermarkt toen al een klein hoekje met allerlei glutenvrije producten waarmee ik kon gaan experimenteren of ze lekker waren en had al gauw iets te eten ter vervanging van brood.

Helaas was er maar 1 soort crackers die ik lustte en al het brood was ronduit smerig! Dus kwam het erop neer dat ik een maand lang ‘s middag’s en ‘s ochtends alleen maar crackers at. Dat komt je op een gegeven moment natuurlijk je neus uit en had uiteindelijk helemaal geen zin meer om überhaupt te eten. Ik moest op zoveel letten en alles wat ik lekker vond kon ik niet meer eten. Het was net in de periode van kerst en nieuwjaar en moest toekijken hoe al mijn vrienden en familie zich lekker tegoed deden aan toostjes, koekjes en andere lekkernijen.

Mentale strijd

Mentaal was het een zware maand om alle verleidingen kunnen weerstaan en ben gelukkig de maand doorgekomen zonder iets met gluten te eten. Na de maand heb ik teruggeblikt hoe het gegaan was en kwam erachter dat ik in die maand bijna geen last had gehad van mijn darmen, geen hoofdpijn, geen vermoeidheidsklachten en buiten het feit dat ik net iets te weinig at, ik mijzelf eigenlijk wel een heel stuk fitter voelde dan dat ik me sinds lange tijd kon herinneren. Ik heb er toen voor gekozen om glutenvrij te blijven eten omdat de resultaten zo goed waren.

Het was alleen erg moeilijk om dat ook vol te houden en heb heel veel periodes gehad van wel en niet glutenvrij eten. Een paar maanden terug was ik weer helemaal terug bij af en besloot voor mijzelf dat ik er helemaal klaar mee was. Mijn gezondheid was 3 keer niks en wilde er nu voor eens en altijd wat aan doen. Terwijl ik op youtube aan het rond kijken was kwam ik een aantal kanalen tegen over raw food en raakte geïnteresseerd in deze meest pure vorm van eten. Ik heb het boek 80/10/10 van Dr. Graham gekocht en ben me gaan verdiepen in de gezondheidsvoordelen van raw food.

Eigen verantwoordelijkheid nemen

Ik heb inmiddels honderden filmpjes, artikels, website’s en verhalen gelezen & gekeken en ben nog steeds elke dag bezig met het verruimen van mijn kennis over raw food maar ook over gezondheid. Ik ben zelf gaan experimenteren en kijken wat voor mij het beste werkte. Ik heb een aantal weken lang alleen maar raw food gegeten en heb me in mijn hele leven nog nooit zo goed gevoeld. Mijn acne en eczeem gingen weg, geen darmproblemen meer, gezonde haren en huid en bovendien voelde ik mij super! Ik ben nu een aantal weken verder en vond het erg lastig om als avondmaal dag in dag uit salade te eten en heb recent besloten om af en toe warme avondmaaltijden te eten simpelweg omdat ik nog te verslaafd ben aan lekker warm eten.

Uiteraard probeer ik wel zo gezond mogelijk te eten als ik kook en zorg ik dat het zoiezo glutenvrij, veganistisch , zo min mogelijk vet en zo veel mogelijk groente! Langzaam maar zeker ben ik mijn leefstijl aan het omgooien en daar horen allerlei leuken dingen bij die je leert en die wil ik graag met jullie delen. Dat kan variëren van recepten, natuurlijke schoonheidsproducten, gezondheid, sport en ook deel ik mijn eigen ervaringen over bewust leven met jezelf en anderen. Ik hoop dat ik jullie kan helpen met mijn blog en dat ik iemand kan inspireren om te kijken wat hij/zij kan doen om zijn leven fijner, gezonder en leuker te maken! Bedankt voor het lezen van dit hele lange verhaal, ik hoop dat het zo duidelijk is wat mijn reden is voor het maken van deze blog!

Wil je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen of heb je vragen wat ik voor jou kan betekenen?

Ga da naar mijn instagram pagina of mail mij via deze link.

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *