Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Search
Close this search box.

Zwarte rijst met vegan curry en groenten

veganzwarterijst

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een heerlijk en super gezond recept voor jullie: Zwarte rijst met vegan curry en groenten!” Wist je dat deze rijst ook wel “verboden rijst” genoemd werd? De rijst komt oorspronkelijk uit het oude china en mocht alleen maar gegeten worden door de keizer van China. Gelukkig hebben wij daar geen last meer van en kunnen we dit eten zonder dat we daarvoor keizer van China voor moeten worden! Deze rijst zit ook nog boordevol eiwitten, ijzer en anti-oxidanten.

vegan black rice_voorbeeldpost_foodie

Zwarte rijst met vegan curry en groenten

Print
Serves: 2-3 personen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 5 voted )

Ingredients

  • --------------------------------------------------
  • Curry saus:
  • --------------------------------------------------
  • 1-2 uien
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • halve ananas
  • 4 eetlepels ketjap (liefst biologisch en tarwe-vrij)
  • 2 theelepels kokossuiker
  • Breng op smaak met zout & peper
  • --------------------------------------------------
  • Rijst gerecht:
  • --------------------------------------------------
  • 150-200 gram zwarte rijst
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram gepelde tuinbonen
  • (let op: ik heb voor dit gerecht bevroren groente gebruikte dus als je verse groente gebruikt veranderen de kooktijden)

Instructions

Het eerste wat je wilt doen is wat water in een pannetje opzetten zodat je de zwarte rijst als eerst kunt gaan koken. Deze moet 30 minuten koken en heeft 5-10 minuten rusttijd. Als je het water opzet voor de rijst kun je ook gelijk beginnen met de curry saus want je hebt in totaal ongeveer 35 minuten nodig om het recept te maken. Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze in een pan voor ongeveer 4 minuutjes. Snijd in de tussentijd de ananas en voeg de helft hiervan toe aan het pannetje. De andere helft kun je gebruiken als toetjes of invriezen voor een andere keer.

Bak de ananas ongeveer 5 minuten en voeg nu de kokosmelk, kurkuma, kerriepoeder, kokossuiker, en de ketjap toe en laat dit een minuutje of 5 zachtjes sidderen op het vuur. Ondertussen kun je een pannetje met water vullen en aan de kook brengen voor de broccoli en tuinbonen die je samen in een pannetje kunt koken.

Als het water kookt voeg je de broccoli toe en na ongeveer 2 minuten kun je de tuinbonen toevoegen. Kook deze nog zo'n 5 tot 7 minuten totdat ze gaar zijn. Je kunt een beetje peper en zout toevoegen naar smaak en als de rijst afgegoten is en 10 minuten heeft gerust kun je opscheppen en genieten van je eigen creatie!

Eetsmakelijk!

 

Delen:

Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *